Prachtige groei in 2017

We kijken terug op een jaar met een prachtige groei van meer dan 50%. Een prestatie die we met het hele Yellow Friday team hebben behaald. Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Sterkere positie

2017 was een jaar vol uitdagingen. De indirecte markt waarin wij ons bevinden is geen makkelijke markt. In onze branche kom je veel partijen tegen met een dubieus imago. Daarvan willen wij ons onderscheiden door ons duidelijk te profileren als een persoonlijke en betrouwbare bemiddelaar van personeel in de indirecte markt. Dat zorgde voor een sterkere positie van Yellow Friday.

Door de betrokkenheid bij onze kandidaten tegen wie we altijd open zijn en duidelijk, krijgen wij mooie relaties met onze kandidaten en kunnen wij vaak langdurig samenwerken. We bouwen graag mee aan het cv van onze kandidaten. Dat doen we door proactief voor onze kandidaten te zoeken naar nieuwe opdrachten als bestaande opdrachten bijna aflopen.

Samenwerking met system integrators

Een deel van onze kracht ligt in onze goede relatie met de system integrators met wie wij intensief samenwerken. Yellow Friday is exclusief partner van Devoteam en Sogeti. Samen met hen doen we mee aan aanbestedingen. In 2017 hebben wij er al veel mogen winnen.

Met Devoteam hebben wij de Logius aanbesteding gewonnen. Samen met Sogeti hebben we CJIB, Duo Groningen, Ministerie van Economische Zaken en Dictu gewonnen. Met Infosys en Atos werken wij samen als een van hun preferred partners voor het leveren van extern personeel en dat blijven wij de komende jaren met toewijding doen.

YF-join-the-team

Ontwikkelingen

De effecten van de Wet DBA waren voor ons ook duidelijk merkbaar. Veel eindklanten van onze opdrachtgevers kozen voor het verplicht stellen van payroll-constructies waardoor het leveren van tijdelijk personeel lastiger werd. Natuurlijk hebben wij ook de gevolgen van de schaarste op de markt gemerkt. De search is intensiever, maar dankzij de kwaliteit van ons team en de samenwerking met vaste leveranciers zijn wij steeds vaker in staat om de juiste kandidaten te vinden en aan onze opdrachtgevers te leveren.

Dagelijks ontvangen wij tientallen opdrachten. Opdrachten bij top 400 bedrijven en overheidsinstellingen in Nederland. Op Jobcatcher.nl publiceren wij dagelijks onze opdracht zodat kandidaten en leveranciers zich kunnen aanbieden.

Optimistisch

Wij zijn er trots op dat we in 2017 een uitstekende uitgangspositie hebben behaald om in 2018 als een nog volwaardiger label binnen de Between Staffing Group door te groeien. We hebben er zin in!