Opdrachtomschrijving
Samen met je collega's ga je werken aan het Emma Platform dat het Openbaar Ministerie zelf ontwikkelt. Jouw rol ligt in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van integratieoplossingen met behulp van MuleSoft. Je zet ontwerpspecificaties op voor de benodigde API's en integraties, en voert deze zelfstandig uit. Hierbij zorg je voor een naadloze gegevensuitwisseling en samenwerking tussen diverse systemen, met oog voor efficiëntie en betrouwbaarheid. Je volgt gespecificeerde architectuurrichtlijnen en integratiepatronen en werkt nauw samen met applicatieontwikkelaars, systeemarchitecten en businessanalisten om de integratieprojecten succesvol te realiseren. Je besteedt veel tijd aan vernieuwing, verbetering, ondersteuning en kennisdeling. Een extra uitdaging daarin is dat de IT-omgeving van het Openbaar Ministerie voortdurend in beweging is. Je speelt een cruciale rol in de succesvolle implementatie van integratieprojecten. Je draagt bij aan de kwaliteit en samenwerking van het Agile/DevOps team. Je hebt sterke affiniteit met techniek en bent in staat om technische koppelingen en de werking daarvan die het team oplevert te begrijpen. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, bent flexibel, creatief, nauwkeurig en beschikt over empathisch vermogen. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:
- Ontwerpen en Ontwikkelen: ontwerpen en implementeren van vereisten van integratieoplossingen en API's met Mulesoft.
- API management: Ontwikkelen, beveiligen en beheren van RESTful en SOAP API's. Implementeren van API-beveiligingsmaatregelen zoals OAuth en JWT
- DataWeave: schrijven en toepassen van DataWeave-scripts voor datamapping en -transformaties.
- Gebruik van Connectors: integreren en ontwikkelen van MuleSoft Connectors voor uiteenlopende applicaties en systemen.
- Configuratie en Deployment: configureren en implementeren van MuleSoft applicaties via Runtime Manager en CI/CD-pijplijnen.
- Monitoring en Onderhoud: monitoren van prestaties en betrouwbaarheid van integraties en proactief oplossen van problemen.
- Beveiliging: implementeren van beveiligingsmaatregelen, authenticatie en toegangscontrole.
- Samenwerking: nauw samenwerken met agile teams, waaronder ontwikkelaars, testers, architecten en productmanagers om effectieve oplossingen te ontwikkelen.
- Optimalisatie en Innovatie: continu verbeteren van bestaande integraties en processen en up-to-date blijven met MuleSoft ontwikkelingen.
Achtergrond opdracht
Beschrijving directie/dienst/afdeling: Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt - samen met de politie en andere ketenpartners - voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan. Het OM bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 landelijke ressortsorganisatie en een aantal 'bijzondere' eenheden t.w. het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM), IVOM (IV organisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl
Het College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie heeft in 2020 een OM Informatiestrategie en meerjarenplan 2020-2027 laten opstellen: het Business + Informatieplan OM (BIPOM). In het BIPOM is het doel vastgelegd om in 2027 één uniforme werkwijze te hebben, ondersteund door één modulair opgebouwd zaaksysteem voor alle zaakstromen binnen het strafrecht. Het gaat om de ondersteuning van werkprocessen die nu ondersteund worden door 7 verschillende zaaksystemen. Dit betekent dat op alle parketten van het OM dusdanig uniform gewerkt gaat worden, dat iedereen gebruik kan maken van hetzelfde zaaksysteem, zonder lokale uitzonderingen of technische workarounds. Het project EMMA geeft invulling aan de uitvoering van de strategie die is beschreven in het BIPOM en heeft als doel de 7 zaakssystemen te vervangen en de werkprocessen binnen het OM te uniformeren.
Eisen
- De kandidaat heeft minimaal een relavante HBO-opleiding afgerond
- De kandidaat heeft minimaal 4 jaar werkervering met Agile/SCRUM/ DevOps projecten
- De kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met systeemintegratie en API-ontwikkeling inclusief Java XML en kennis van REST/JSON en SOAP
- De kandidaat beschikt minimaal over een MuleSoft Certified Developer of MuleSoft Certified Integration Architect certificaat
Wensen
- De kandidaat heeft ___ werkervaring met MuleSoft
- De kandidaat heeft kennis over DataWeave scripting voor datamapping en -transformatie tussen verschillende dataformaten en systemen. (dit wordt getoetst tijdens het interview)
- De kandidaat heeft ervaring met het ontwerpen en implementeren van microservices-architecturen.
- De kandidaat is na gunning beschikbaar binnen;
Competenties
- analyseren
- creativiteit
- netwerken
- omgevingsbewustzijn
- organisatiesensitiviteit
- overtuigingskracht
- plannen en organiseren
- resultaatgerichtheid
Aanvullende Informatie
Doorleen is niet toegestaan. Levering door Yellow Friday aan Ministerie van Justitie & Veiligheid geschiedt via Sogeti. Hier is geen sprake van ketenvorming/doorleen, want Yellow Friday heeft de aanbesteding samen met Sogeti uitgevoerd en is formele onderaannemer.